Deprecated: mysql_connect() [function.mysql-connect]: The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/artemis-fowl.dk/public_html/config.php on line 3
Artemis Fowl - Files
BREAKING NEWS: Artemis Fowl får premiere 9. august 2019!

Atlantis-komplekset. risiko for Spoiler

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 25/02-11 17:27
Nu har jeg jo så ENDELIG fået tid til at læse Atlantis-komplekset. Jeg var faktisk lidt spændt, for har ikke været helt begejstret for de sidste af AF-bøgerne, så det var med lettere nervøsitet at jeg gav mig i kast med den. Men jeg må sige... At den blev slugt med lige så stor iver som jeg læste alle de andre. Jeg synes Eoin har gjort et rigtig godt stykke arbejde denne gang, og har formået at finde lidt af den gamle skrivestil frem igen. Hvilket jeg synes er super lækkert. Og så må jeg sige, at jeg fandt Orion dejlig irriterende. :D
Har I andre læst den? Og hvad synes I???

Svar

Forfatter: Eccet
Dato: 04/03-11 21:53
Hej igen t.sanddahl :)

Jeg er stadig igang med den, og starten var vist lige så skuffende, som de seneste bøger, synes jeg. Men den er blevet bedre hen ad vejen (er ca. halvvejs). Jeg er glad for at du synes den er på niveau med de første AF-bøger, for så betyder det at den nok skal blive bedre. Glæder mig til at læse færdigt :)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 06/03-11 8:19
Der er intet der slår de første bøger... men den er betydeligt bedre end tidsparadokset. Arty får lidt af sin genialitet tilbage, selvom han er ramlet ind i psykoser, paranoia og tvangsneuroser. :D
Men god fornøjelse med slutningen, Eccet.

Forfatter: Eccet
Dato: 19/03-11 17:08
Så har jeg endelig læst den færdigt. :)

Jeg forstår virkelig ikke din begejstring t.sanddahl. Artemis er fraværende nærmest hele bogen og i modsætning til alle de andre bøger, så har Artemis ingen plan overhovedet. Det hele sker bare, og plottet er ikke særlig godt.

Jeg er enig i, at Artemis virker klogere end i de sidste par bøger, men det er igen kun fordi Eoin Colfer siger han er det. Så som med: "Han følte sig som den gamle Artemis Fowl". Eller når Orion har magten, så står der: "Artemis havde vidst hvad der skulle til, men kunne ikke gøre noget." Men rent faktisk får vi aldrig at vide, hvad Artemis kunne have gjort.
Man bliver vildt irriteret over, at Artemis er syg og derfor ikke kan være så klog, som man ved han er.
Jeg synes faktisk at Tidsparadokset er bedre, desværre.

Måske skull Eoin Colfer tage og læse de første 3 bøger han skrev, for at få inspirationen xD

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 20/03-11 16:42
Det er netop fordi at Artemis er syg, at jeg er så begejstret. Eoin har virkelig formået at fange den neurotiske tilstand ganske glimrende. Jovist, så hæmmer det Artemis en hel del, men ved du hvad en neurose gør ved folk? Trust me, Artemis formår stadig at være genial, på trods af sin sygdom, og det er dét der fanger mig. Hvis du lægger mærke til det, så går de fleste af hans sætninger op i fem. Det må have taget sin tid at få på plads. Både som forfatter, men også som oversætter. Jeg har ikke læst den på original sproget desværre, men er sikker på at Eoin har ramt det endnu bedre, end den danske oversætter har kunnet formå.
Men jeg tror da nok at jeg stadig har den hjemme, så kunne da godt være at jeg skulle læse den endnu engang, og lade være med at blive opslugt over min begejstring for Orion, og de små finesser som Eoin har formået at få med, og se lidt mere på det brede spektrum.

Og ja, det ville bestemt klæde Eoin at vende tilbage til stilen i de første tre bøger. Men det er også trættende at læse om hvordan Artemis altid klarer skærende med sin genialitet. Jeg synes det er forfriskende at han er blevet sat lidt ud af spillet pga en "banal" sygdom.

Men jeg er absolut ikke enig i at Tidsparadokset er bedre end Atlantis-komplekset. Jeg synes at TP er forvirrende, med en masse sammenfald af hændelser, som skulle have haft til hensigt at skabe en rød tråd, men som jeg fandt irriterende og ligegyldige. Det var i hvert fald sådan jeg tænkte en gang i sin tid, men nu er det desværre så længe siden at jeg har læst bogen, så kan ikke huske de nøjagtige detaljer. Men jeg kan i hvert fald huske at jeg fandt det temmelig frustrerende at ingen af Artemis' planer fungerede. Og på dette tidspunkt havde han ingen neurose at skyde skylden på. Det har han så i AK, så hans mangel på intellektuel vid kan forsvares temmelig godt.

Men for nu at bringe noget helt andet på bane: jeg kan godt lide Eoin Colfer. Ingen tvivl i det, men jeg savner lidt at man i bøgerne får et lille hint til hvad den næste skal handle om. Et eller andet, der er næsten umærkeligt. Artemis kunne foreksempel godt have begyndt på at lave sætninger der går op i fem, allerede i tidsparadokset. Eller have en kort tanke om at fire er et dårligt tal, uden at komme ind på hvorfor. Et eller andet, der binder bøgerne sammen. Det har jeg i hvert fald ikke hæftet mig ved i hans bøger, og det er måske lidt en skam. Jeg gør det selv i mine egne. man skal bygge bro til sit næste bind.

Forfatter: Eccet
Dato: 14/04-11 19:20
Jeg tænkte nok, at mange af de kvindelige læsere vil synes godt om Orion, men for mig er han lidt irriterende, men jeg kan virkelig godt lide hentydningen til Artemis(guden). :)

Og det er rigtigt, at mange af hans sætninger går op i fem, men langt de fleste af hans lange sætninger går slet ikke op i fem, i hvert fald ikke i oversættelsen. Tror faktisk at den originale er meget bedre.

Selvom de tre første bøger er de allerbedste overhovedet, og måske de bedste fantasy jeg nogensinde har læst, så er Opals hævn og den tabte koloni også utrolig gode. Tidsparadokset var ikke så god, og synes altså at Atlantis Komplekset er den dårligste :(

Og nej, jeg ved ikke så meget om neuroser og det kan være, at Artemis klarer sig godt i forhold til dette. Men stadig.. at Orion slår til og fra hver gang man får et stød? xD
Der er virkelig mange ting, som Colfer bare springer hen over, selvom de ikke helt giver mening. Fx at Holly og Foaly jagter sonden selv, fordi de ikke kan få kontakt til Haven City, men så snart de er ved at dø, så kan de pludselig godt få kontakt xD
Jeg ved godt, at Colfer forklarer det i sin bog, men det virker bare lidt plat i forhold til hvor meget de har sat på spil til at starte med xD

Og med hensyn til det sidste du skrev, så er jeg helt enig. Det er lige præcis det man savner, især for at være sikker på at der kommer en ny bog også xD
Jeg synes egentlig, at han gjorde det fint nok i de tre første bøger, da han lagde op til, at hans far skulle reddes i den anden bog, og derefter at han har stjålet noget feteknologi, som han skal bruge til et eller andet... og også i 3'eren får vi at vide, at Artemis har snydt feerne ved at give Smulder en disk. Han gør det også i 5'eren hvor Artemis kommer til at kunne noget magi, så man ved at det er dét det blandt andet kommer til at handle om i den nye bog. Men ja, som sagt meget enig :)

Forfatter: t.sanddahl
Dato: 15/04-11 17:47
Hmmm... true, han springer let hen over nogen ting, nu hvor du siger det. Gad vist om han føler sig en tand for presset til at skrive videre på historien, uden egentlig at have lyst til den mere? I så fald, ville jeg anbefale ham at få afsluttet serien, frem for at give efter for presset fra fans og forlag. Serien er også ved at være lang, hvilket kun er herligt, men knap så skønt, når hans standard daler i kvalitet for hver bog. Så, enten skal han tage sig sammen, og skive noget ordentligt, eller også skal han se at få afsluttet serien. Artemis har sin neurose nu, oplagt mulighed til at smide ham i en gummicelle, og lade ham rådne op der. (Løber i vild panik for at undgå fanskarenes vrede) :P Nej, det var måske ikke den bedste afslutning, men I ved sikkert hvad jeg mener. Eoin har allerede meldt ud en gang, at der ikke kom flere. Så kom TP og AK alligevel, som ikke levede op til hans sædvanlige standard, så en afslutning er måske at foretrække inden han får en hadeskare frem for en fanskare. ;)

Forfatter: Eccet
Dato: 23/04-11 19:41
NEJ! Artemis skal ikke ende i en celle! Han skal sende folk i celler! :P
Men måske har du ret... historien burde have været afsluttet, inden den blev for overfladisk. Men synes nu sagtens den kan fortsættes, historierne er jo stadig gode, og der er en del løse ender, som Colfer skal samle på. Vil i hvert fald savne bøgerne, hvis han stopper!

Du skal være logget ind for at oprette et svar i forummet.